szoveg  
 
szöveg
 
szoveg
szöveg
 
 
   
szoveg
szoveg
Magyar English
szoveg
szoveg
szoveg
 

szoveg


Sil And Silk Kft.
silandsilk@silandsilk.hu
www.silandsilk.hu
Céginformáció: Sil and Silk, avagy a hernyóselyem dicshimnusza

A császári anyag titkát sokáig féltve őrizték Kína császárai, hogy elkápráztathassák vele a külföldet. Ma a titok mindenütt ismert, a selyem mégis arisztokratikus maradt: nincs egyetlen versenytársa sem a természetes textíliák, sem a műanyagok között. Az ismert kínai gondolkodó Confucius szerint a selyem története Kr.e. 2640 körülre nyúlik vissza. A legenda szerint ugyanis Xi Ling Shi kínai hercegnő véletlenül beleejtett egy selyemhernyógubót a forró teájába, s amit kivett belőle, abból egy gombolyag selyemfonalat tudott készíteni. Ennek a figyelmes okos leánynak köszönhetően indult el világhódító útjára a hernyóselyem.

A selymet mindenki ismeri. Azt is tudjuk, mire használják. Nyakkendő készül belőle, sál, ruha, szári meg kimonó. De ezzel még nem merül ki a szerepe: újabban a gyógyászat is használja segédeszközül. Ha kell, érfalat pótol, ha kell, fogat rögzít. Készül a selyemből teniszhúr, horgászzsinór, ejtőernyő. Számos kerékpárversenyző esküszik a selyemből készült kerékre. Síversenyzők selyembe öltöznek, mert melegen tart és fölissza az izzadtságot. A concord típusú repülőgépek orr-része talán még ma sem létezne, ha nincs a selyem, s a magaslégkör kutatásban nélkülözhetetlen ballonok sem születtek volna meg nélküle.

És ma már hozzájuthatunk hernyóselyem töltetű paplanokhoz is. A Sil and Silk Kft. által forgalmazott hernyóselyem termékek önmagukban egyesítik a selyem előnyeit. A kellemesen hűsítő lágyság érzetét, a szemet is gyönyörködtető luxust egyesítve a selyem gyógyhatásaival. A paplanok egyenként kézzel készülnek a legfinomabb, friss, hosszú szálú pillangóselyemből, biztosítva a jól megérdemelt mindennapi kényelmet. Előnyei között szerepel például az, hogy a selyem természeténél fogva hipoallergén és mentes a poratkáktól, ellentétben a toll-, pehely- és műanyag paplanokkal és párnákkal. Itt van ugyanakkor az anyag hőmérséklet és nedvesség szabályozó tulajdonsága is: a pamuttal ellentétben a selyem elvezeti a nedvességet a bőrtől. Súlyuk rendkívül csekély, a testre nehezedő enyhe nyomás igazi áldás a keringési megbetegedésekben és ízületi gyulladásban szenvedők részére, akiknek a súlyosabb ágynemű sok kellemetlenséget okoz. A Sil and Silk paplanjai télen melegek, nyáron hűvösek, ideális balanszot tartva a külső hőmérséklet és a test melege között. És nem utolsó sorban nagyon szépek és esztétikusak.

„Bármennyire előrehaladott is a tudomány, a selymet még ma sem lehet mesterségesen előállítani.” – mondja a jokohamai Selyemmúzeum kurátora. „Mindent tudunk róla, a molekulaképletétől kezdve a szövetszerkezetéig, mégsem tudjuk reprodukálni. Hát ezt nevezem én a selyem titkának.”

A Sil and Silk Kft. bemutatótermébe ellátogatva Önök is bekukucskálhatnak a titok mögé.
Sil And Silk Kft.Sil And Silk Kft.Sil And Silk Kft.Sil And Silk Kft.Sil And Silk Kft.
Sil And Silk Kft.Sil And Silk Kft.Sil And Silk Kft.Sil And Silk Kft.Sil And Silk Kft.
szoveg
Lamella Design
MÉZY Babafelszerelés
PYTHON LEATHER STYLE
Bőrövek
Tran-Co  Hungary Kft
Accessoires napszemüveg kalap nagykereskedés
Loverbird
Belmatex Kft Belmanetti köntösök törülközők
Helena fürdőruha gyártó és nagykereskedés
TERESA
GÁL - LUKÁCS gépi hímzés , műhímzés
Kelle Familia Kft - 1234...Toys
Norbu Kft.
QUEEN TEXTIL Lakástextil, függöny, karnis, tapéta
Siker Kft  - textil nagykereskedelem
Cohinor-Szalon Rházati és Kereskedelmi Kft.
Vil-For Vegyes Nagykereskedés
Orbán és Társa Csomagolástechnikai Kft
Funny Box Kft. Léggömb és party termékek
Mediaway Kft.
Négy évszak
Temi 2002 Kft.
Pixmania-Pro Webáruház
M&G Collection Kft
Vil-For Vegyes Nagykereskedés
Ideal Gift Kft - online ajándék nagyker
SomaSoft Kft
Wegatech Kft
Varró Divat
   
 
 
szoveg
szoveg
szoveg
ajándék
Főoldal  •   Regisztráció  •   Kapcsolat  •   SHOP
szoveg
www .nagykereskedelem.hu © 2007 | Minden jog fenntartva
szoveg
 
szoveg